IljaBatljan

Bildetekst:
Ilija Batljan (Foto: Marius Viken)

Satser på sosial infrastruktur i Norden

–Det norske markedet er et bra og stabilt marked, sier eiendomsbransjens Zlatan, Ilija Batljan. Det er en ulempe at renten relativt sett er høyere i Norge enn i andre nordiske land, men vi fortsetter å investere i Norge.

Strategien er krystallklar. Å bygge Nordens største aktør innen sosial infrastruktur. Det betyr å kjøpe og forvalte samfunnseiendom i stor skala. Å finne eiendommer som har potensial og deretter agere på dem i markedet. Han gründet SSB Samhällsbygnadsbolaget i 2016. Nå har selskapet en eiendomsmasse til en verdi av 70 milliarder SEK. Gründer Ilija Batljan vet hva han gjør, og han delte av sin erfaring på Eiendomsdagene i januar 2020 på Norefjell.

Et transparent samfunn
–Jeg har en stor kjærlighet til Norden, sier mannen som har levd mer enn halve livet i Sverige etter å ha flyktet fra Bosnia under Balkan-krigen midt på 1990-tallet. – Norden er kanskje det frieste og mest transparente sted i hele verden. Vi bor i et samfunn preget av gode verdier, og dette betyr også at det er relativt trygt å investere i Norden. En god sosial infrastruktur er helt avgjørende for en sterk velferdsstat, og det er nettopp her SSB har sin kjernevirksomhet. Vår strategi innebærer dessuten at vi samarbeider med kommuner dersom deres erfaringer gir oss konkurransefordeler, sier Ilija Batljan.

Flere norske investeringer
Han forteller at SSB vil fortsette å investere innen sosial infrastruktur i det norske markedet, til tross for at Norges Bank har vært litt for ivrig etter å sette renta opp. – Det vil tjene Norge generelt, og ikke minst bransjen vår, om renten kunne stabilisere seg nå, eventuelt senkes litt. Uansett, allerede i 2020 regner vi med at vi gjør nye investeringer innen sosial infrastruktur i Norge. Demografien viser at det er stort behov for vår kjernevirksomhet. Ikke minst vil vi se en økning av antall eldre som får muligheten til å leve et lengre og bedre liv fremover.

Fokus på sosial infrastruktur
Ilija Batljan er en sentral aktør på det nordiske eiendomsmarkedet. Mannen har vært aktiv på flere nivåer i Sverige, blant annet som uredd politiker på kommunalt og riksnivå. Siden 2016 har han altså bygd opp en omfattende virksomhet innen sosial infrastruktur, og større skal det bli.

Aktuell konferanse

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta informasjon om våre konferanser med eiendomsrelaterte temaer.

    Til toppen