CityNord 2022_CityGlød_Nominerte_1920x1080px

Møt de nominerte til CityGlød i nord

Under Citykonferansen Nord 2022 skal det for første gang deles ut en Cityglød-pris i nord.

CityGlød er en pris som gis til unge og lovende talenter i eiendomsbransjen under 40 år som har vist engasjement og innovasjonsevne innen eiendomsfagene, og bidratt til verdiskapning i bransjen.

Juryen består av Ann Margareth Walaker Hutchinson i Barlindhaug Eiendom, Eirik Espejord i Pellerin AS, Vidar Fiskum i Norsk Eiendom og Carine Bjørvik Andersen i Estate Media. Sammen skal de kåre en vinner blant disse tre unge, talentfulle eiendomsaktørene:

 

Mathias Nilssen (30), salgssjef i Corponor, Bodø

Mathias begynte som selger i butikk 14 år gammel, og fant fort ut at det var gjennom god kommunikasjon og salgsevne at han fikk gjort kundene bevisst på hvilke behov de hadde. Nå er han salgssjef for en av de største eiendomsutviklerne i Bodø og omegn.

Mathias er kjent for å være en menneskekjenner av rang og elsker å hjelpe folk med å finne sitt perfekte hjem. Etter økonomistudier ved Nord universitetet gikk veien videre med salg og eiendomsutvikling i Corponor. Med hans erfaring og utdanning har han vært med på å videreutvikle nye konsepter til eiendomsporteføljen i selskapet.

Han og teamet i Corponor er eiendomsutviklere – ikke hovedsakelig selgere – og det å kunne starte et prosjekt ved å ha kjøper i fokus, er en suksessfaktor.

Han trigges av å finne ut hva kunden vil ha, hva deres drømmer og ønsker er, men samtidig har han vyer om hvordan Bodø by skal se ut i fremtiden! Corponor har sammen med flere sentrale aktører vært med å skape Bodøs nye, spennende skyline gjennom sine prosjekter.

Med et solid team i Corponor har Mathias fått være med å utvikle eiendomsmarkedet i Bodø i en tid hvor byen har hatt betydelig oppsving.

– Jeg føler meg privilegert som får være med å utvikle en landsdel i så sterk vekst og hvor folk velger å bli boende!, sier Nilssen.

De har blant annet utviklet et nytt kvartal med en kombinasjon av hotell og leiligheter i samme bygning som har fått stor oppmerksomhet. Nå restaurerer de gamle Norrøna hotell med fasadevern og oppfører flere bærekraftige leiligheter midt i hjerte av Bodø by.

For Mathias og teamet er det avgjørende å utvikle prosjekter sammen med lokale leverandører og næringsliv. Det er et samfunnsansvar han mener de har for å trygge og videreutvikle arbeidsplasser i Bodø. Det gir ham mening!

 

Ole-Martin Jensen (38), advokat og partner i Linnet & Co Advokatfirma, Tromsø

Ole-Martin ble for alvor lagt merke til da han ledet saken for Nordkapp kommune om allemannsretten, mot hotellkjeden som ønsket å ta betalt for naturopplevelsen på Nordkapp-platået. Kommunen og Ole-Martin vant i tingretten og lagmannsretten, og nå venter man på om dommen blir endelig eller om motparten velger å anke til Høyesterett. For mange anses Nordkapp-saken som prinsipielt viktig, samtidig som allemannsretten generelt blir viktigere og viktigere jo mer vi intensiverer utbygging av norsk natur.

Som nyutdannet jurist fikk han jobb i Linnet & Co Advokatfirma i 2009, fikk advokatbevilling etter to år, og allerede i 2014 ble han partner. Forretningsjus var mest attraktivt, derfor har Linnet vært det rette stedet for ham disse årene. Han har også vært medlem av Advokatforeningens etikkutvalg siden 2019. Nå åpner det seg nye muligheter og fra 1. januar 2023 er han en del av SANDS Advokatfirma avdeling Tromsø.

Ole-Martin er født nysgjerrig og brenner for faktum, det å ikke ta ethvert utsagn for god fisk, men være kritisk og undersøkende. Han holder seg oppdatert og godt trent i de digitale verktøyene, som gjør at han kan være kreativ og innovativ i sin fremstilling av en sak. Klienten skal stille med et best mulig beslutningsgrunnlag, og da er Ole-Martins pedagogiske teft og kreative blikk en styrke.

– Med god advokathjelp unngår man juridiske snubletråder i prosessene, sier Jensen.

I kraft av sin stilling som eiendomsadvokat i Tromsø vil han å være med å forme byutvikling og se byggeprosjekter vokse fram. Han ser viktigheten av å være med tidlig inn i prosessene, bidra effektivt til å løse kundens behov, og forhindre at det oppstår juridiske snubletråder i prosjektet.

 

Jonas Aalstad Haugen (36), daglig leder i Nordlysbyen Eiendom, Alta

Jonas startet Nordlysbyens Eiendom i 2017 sammen med B. Johansen Holding AS, og har de siste årene hatt en sterk vekst og utvikling. Nå er Fredensborg Eiendom inne på eiersiden med 50 prosent, noe som betyr ytterligere vekst for selskapet.

Allerede som 18-årig rørleggerstudent var han i gang med boligprosjekter. I en periode var det bygging av hus, renovering av leiligheter, og det midt under finanskrisen. Løsningen ble å selge bilen for å kunne holde prosjektene i gang. I en alder av 24 år etablerte han kassefabrikken Isopro med Grieg Seafood som forretningspartner, en tidligere kunde av farens rørleggerbedrift. Det var starten på eventyret som gründer for Jonas.

Jonas er vokst opp med en far med egen bedrift, og ble motivert til selv å starte egen virksomhet. Han mener selv han har vært heldig med valg av partnere, folk har ønsket å samarbeide med ham, og er overbevist om at tillit er den sterkest valuta for å til utvikling og gode partnerskap.

Med et sterkt ønske om å finne en løsning for å effektivisere kommunikasjonen mellom leietakere og gårdeiere, så eiendomsappen Propely dagens lys. I 2019 startet han å bygge opp appen sammen med unge gründere, med 100 prosent kundefokus. Nå har Propely 10 ansatte og over 2000 næringsbygg som kunder.

For å lykkes liker Jonas å ligge noen skritt foran og se for seg hva kunden ønsker seg i fremtiden. Han drives av fornøyde leietakere, skape verdier, være dynamisk med leietakeren i fokus.

– Om vi bare tilbyr leietakeren en basispakke, blir vi fort utkonkurrert, sier Haugen.

Nå er det krav om miljøbevissthet han er opptatt av, og han og teamet vet det snart vil være enda mer fokus på energisparing i næringseiendommer. For å få til smartere bygg, må også teknologien oppdateres, og her vil de ligge i forkant.

 

Vinneren av CityGlød i nord kåres under Citykonferansen Nord 20. oktober i Bodø. Se hele programmet her

Konferansen arrangeres i samarbeid med Norsk Eiendom, Sparebank 1 Nord-Norge, Gnist Arkitekter og Hundholmen Byutvikling.

 

Aktuell konferanse

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta informasjon om våre konferanser med eiendomsrelaterte temaer.

    Til toppen