Daniel B

Møt 3 start-ups fra Proptech Norway på Eiendom & Teknologi

Eiendom & Teknologi er årets viktigste arena innen tech for eiendomsbransjen.
I tillegg til spennende diskusjoner og foredrag, har vi invitert ti utvalgte startup-selskaper fra hele Norge til å delta i Proptech Village. 
Her får de ulike selskapene muligheten til å introdusere sin visjon for potensielle brukere, samarbeidspartnere og investorer.

Bygg- og eiendomsbransjen er ansvarlig for en stor del av verdens CO2-avtrykk, energiforbruk, materialforbruk og avfall. Proptech Norway er et innovasjonsnettverk av gründere, toneangivende eiendomsutviklere og investorer som vil fremme en bærekraftig utvikling. Daglig leder Daniel Butenschøn mener at satsing på bærekraft har gått fra å være et omdømmespørsmål, til å bli et spørsmål om man overlever som selskap eller ei. «Taksonomien fra EU var bare begynnelsen – kravene vil bli enda strengere fremover», forteller han. Heldigvis kan det virke som om utfordringene med å løse fremtidens forretningsmodeller og krav til bærekraft i eiendomsbransjen har fått den etterlengtede katalysatoren som trengs for å skape endring:

 

«Før var satsing på ny teknologi og bærekraft en utgiftspost. Nå lønner det seg!»
Daniel Butenschøn, Proptech Norway

 

Fra Proptech Norway-nettverket vil følgende tre start-ups presentere seg:

 

ClevAir

ClevAir er en smart programvare som skal gjøre energiøkonomisering enklere. Systemet gjør bygninger mer energieffektive ved å automatisere driften og kvalitetssikre innendørsklimaet. ClevAir har sammen med Airthings blant annet redusert energiforbruket ved Postens gigantterminal på Lørenskog med 20% – med et mål om en ytterligere forbedring opp til 30%.

 

Consigli

Consigli har som mål å redusere byggebransjens fotavtrykk ved å effektivisere og forbedre tradisjonelle design- og prosjekteringsprosesser. Konseptet kaller de «Selvprosjekterende ingeniører» og er en plattform som benytter kunstig intelligens for å gå inn i planleggingsfasen og prosjektere energieffektive og bærekraftige bygg. Dette reduserer materialforbruk, energibehov og prosjekteringstid samtidig som man oppnår høyere kvalitet.

 

Speiz

Logistikkselskapet Speiz har laget en plattform der de kobler ulike logistikkbehov til ledige lokaler. Slik hjelper de utleiere med å finne flere og bedre kvalifiserte leietakere, og reduserer utgiftene forbundet med utleie opp til 80%. Utvalget strekker seg fra gigantiske lagerhaller utenfor byene, til sentrumsnære lokaler for urban logistikk og hjemleveringstjenester.

 

Påmelding til konferansen her

Aktuell konferanse

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta informasjon om våre konferanser med eiendomsrelaterte temaer.

    Til toppen