Boligdagene 2022 2. - 3. juni 2022 Scandic Park Sandefjord

Boligdagene 2022

Et boligmarked i endring

Inflasjon, økte kostnader og forstyrrelser i varekjedene fører til økt usikkerhet hos boligutviklerne. Dette skjer samtidig som vi ser renteøkninger og endret kredittpraksis i bankene, mens forbrukernes kjøpsvilje ser ut til å synke. Hvordan vil alt dette påvirke boligmarkedet fremover?

Flere store byer i Norge utvikles og fortettes, men nå kan det virke som om utviklingen i Oslo har snudd. Stadig flere kjøpere velger å flytte bort fra hovedstaden. Er Oslo på siste plass over byer der folk ønsker å bo?

Hvilke grep kan gjøres for å få flere inn på boligmarkedet? Hva kjennetegner kvalitative og fremtidsrettede byggeprosjekter, og hva avgjør egentlig om et boligprosjekt får salgssuksess eller ei?

Dette er blant mange av temaene vi gleder oss til å diskutere på Boligdagene, som i år avholdes for 9. år på rad.
Kristen Rikter-Svendsen fra Profier er med på Boligdagene som boligekspert og kommentator.
Velkommen til Sandefjord 2.–3. juni!

Program

Speakers

Kyrre Martinius Knudsen
Sjefsøkonom, SpareBank 1 SR- Bank
Kyrre Martinius Knudsen
Sjefsøkonom, SpareBank 1 SR- Bank
Kyrre M. Knudsen har siden 2013 vært sjeføkonom i SpareBank 1 SR-Bank. Han har tidligere jobbet med energimarkeder som sjefanalytiker i Equinor. Videre har Knudsen arbeidet i Norges Bank, herunder som taleskriver for sentralbanksjefen, og i Finansdepartementet. Knudsen er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (1999) og har hovedfag i samfunnsøkonomi fra Universitet i Oslo (2001).

Knudsen er kommentator i næringslivsmedier som Dagens Næringsliv, Finansavisen, E24, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidene.
 
Stig L. Bech
Styreleder, Advokatfirmaet Wiersholm AS
Stig L. Bech
Styreleder, Advokatfirmaet Wiersholm AS
Stig L. Bech har over flere tiår vært en ledende advokat innenfor området fast eiendoms rettsforhold. Bech har i hovedsak jobbet med transaksjoner, eiendomsutvikling, myndighetskontakt, finansiering og restrukturering i eiendomsforetak. Bech har i perioden som advokat vært rangert på øverste nivå i alle advokatkåringer, og har vært en førende deltaker i utarbeidelse av de ledende bransjestandarder på området (salgskontrakter, mandatavtaler, leieavtaler etc).
Bech har utgitt flere artikler om fast eiendoms rettsforhold, skrevet kommentarutgave til tidligere lov om eiendomsmegling og undervist i ulike bransjefora (Senter for Eiendomsfag, Juristenes Utdanningssenter, Estate Media, Finansavisen Eiendom).
Naja Dannow
Partner og advokat, CMS Kluge
Naja Dannow
Partner og advokat, CMS Kluge
Naja Dannow leder CMS Kluges avdeling for eiendom. Hun arbeider i hovedsak med transaksjoner/M&A og har de siste årene særlig jobbet med eiendomstransaksjoner, herunder leieavtaler og avtaler om kjøp/salg/utvikling av fast eiendom. Mange av oppdragene innenfor fast eiendom er relatert til sammensatte eiendomstransaksjoner og leiekontrakter, herunder med utleie av næringsbygg/lokaler/hotell som skal oppføres, rehabiliteres eller på annen måte tilpasses for leietaker. Naja bistår også i en rekke prosjekter innen eiendomsutvikling, blant annet med forhandlinger om og utarbeidelse av samarbeidsavtaler, aksjonæravtaler mv mellom partene i prosjektet.
Mari O. Mamre
Stipendiat, Handelshøyskolen NMBU
Mari O. Mamre
Stipendiat, Handelshøyskolen NMBU
Mari O. Mamre er samfunnsøkonom med mastergrad fra Universitetet i Oslo/påbegynt phd., samt hospitant ved London School of Economics (LSE). Hun har spesialisert seg innen empirisk analyse og prognoser, ranking/benchmarking, makroøkonomi og boligmarkedet. Mamre har flere års erfaring med utredninger og analysearbeid for en rekke ulike oppdragsgivere fra offentlig og privat sektor. Tidligere erfaring fra bl.a. NHO og Økonomisk Institutt ved UiO. Hun har sittet i en rekke verv som i styret ved Universitetet i Oslo, rådsmedlem i Nasjonalt fagråd for Samfunnsøkonomi og vara til Oslo Bystyre.
Alle speakers

Aktuell konferanse

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta informasjon om våre konferanser med eiendomsrelaterte temaer.

    Til toppen