shutterstock_6937942572

Bildetekst:
Mongestad. Foto: Shutterstock/Marius Dobilas

Interessert i Det Nye Gullet?

Stadig flere investorer fokuserer på spesielle eiendommer. Investeringene er skyhøye og langsiktige. Møt tre aktører som diskuterer hvilke segmenter som er gull – og hvorfor.

Vi har møtt tre aktører som vet å satse stort og langsiktig. Når de tre gründerne i Bulk Infrastructure, Infranode og Asset Buyout Partners entret scenen på Eiendomsdagene 2019, fikk hver enkelt av dem ordet for å dele sine erfaringer og tanker om risiko, lønnsomhet og avkastningsmuligheter i det som blir kalt Det nye gullet. Hva er strategien? Hvorfor satser de som de gjør? Mange hadde gledet seg til debatten om THE BIG DEALS!

Gullkantet kinderegg
Bulk Infrastructure satser på den eneste farbare veien for fremtiden. Den bærekraftige. Behovet for datakraft vil øke enormt de nærmeste årene. Bulk vil lage datakraft av vannkraft. De etablerer store datasentre her i Norge fordi det er gunstig, så gjør de avtaler med store selskaper ved å bygge gigantiske fiberkabler på tvers av kloden. Samtidig satser Bulk på lagerbygg. Visjonen er klar: Å gjøre verden tilgjengelig for alle.

En langsiktig horisont
Infranode tenker langt, og handler gjerne stort. Selskapet investerer langsiktig i infrastruktur. Kapital kommer fra trygge, samfunnsinteresserte investorer, som kjøper for å eie i minimum 25 år. Fokus er på transport, energi, sosial infrastruktur og telekom. Infranode har investert i flere norske prosjekter, Omsorgsbolig AS, Oslofjord Varme og Akershus Energi, men jakter på nye. På Eiendomsdagene 2019 fikk publikum høre gründer Philip Ajina fortelle om hvordan jakten regisseres!

I olje- og gassbransjen
Eiendomsselskapet Asset Buyout Partners (ABP) er eid av oppkjøpsfondet HitecVision, og våren 2019 kjøpte de forsyningsbasen på Mongstad for rundt fire milliarder kroner. De styrker sin posisjon og konkurransekraft gjennom eierskap og tilstedeværelse ved to av de mest sentrale forsyningsbasene for olje- og gassindustri i Norge. Strategien er klar: Å satse på eiendommer i norske olje- og gassklynger. På Eiendomsdagene 2019 fortalte gründer William Wittusen hvordan transaksjoner a la Mongstad øked selskapets vekstmuligheter betydelig.

Aktuell konferanse

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta informasjon om våre konferanser med eiendomsrelaterte temaer.

    Til toppen