Bildetekst:
Lars Even Moe (t.v.), Robert Nystad (t.h.).

Eiendomsdagene 2022, Kan det sterke transaksjonsmarkedet fortsette?

Sikre kontantstrømmer, lav alternativavkastning og skyhøy likviditet har gjort markedet for næringseiendom brennhett. På Eiendomsdagene 2022 skal vi se litt bakover, men aller mest fremover: Blir det fortsatt full gass, eller trekker noen i bremsen?

Til tross for at renten nå har begynt å krype oppover, er det med dagens inflasjonsbilde fortsatt svært lave realrenter. Dette gjør det vanskelig å få avkastning på renteinvesteringer. Blant investorene er det dermed mye kapital som søker alternativ avkastning, og etterspørselen etter eiendom er stor. Pandemien og den økte netthandelen har gjort markedet for logistikkeiendom spesielt sterkt. Men også segmenter som kontor og investeringer i sosial infrastruktur har fått et oppsving. På motsatt side finner vi hotelleiendom og deler av handelssegmentet som har hatt tøffe kår.

Syndikatørene kommer

Eiendomsmarkedet påvirkes altså av stor tilgang på kapital og høy etterspørsel, men den skyhøye likviditeten skyldes også tilretteleggere og rådgivere – syndikatørene. Dette er aktører som leter med lys og lykte etter nye investeringsmuligheter i markedet. Ikke sjelden blir transaksjonene skapt av aktørene selv, og skjer direkte mellom kjøper og selger uten at eiendommen markedsføres i en bred prosess. Denne transaksjonsorienterte måten å jobbe på, bidrar uten tvil til økt likviditet i markedet

Look to Norway

Det er ikke bare i Norge det er mye likviditet. Internasjonale fondsstrukturer med mandat til å kjøpe eiendom hadde 324 milliarder dollar tilgjengelig ved inngangen av 2021, ifølge investeringsdataselskapet Preqin. Putt noen investeringssugne svensker med velfylte «plånböcker» inn i miksen, så ligger alt til rette for et realt bikkjeslagsmål om de mest attraktive objektene.

Hva nå?

Store mengder kapital som søker avkastning og et leiemarked i bedring gir gode utsikter for tiden fremover. Men usikkerheten har også økt som følge av utviklingen i renter med både kort og lang løptid. Ikke gå glipp av dette spennende foredraget om det norske transaksjonsmarkedet på Eiendomsdagene 2022, som holdes av partner Lars Even Moe og analysesjef Robert Nystad, begge fra UNION Gruppen. Etter foredraget kan du se frem til en samtale om Eiendomskampen – De store blir større, ledet av Lars Even Moe. Velkommen til Norefjell og Eiendomsdagene 2022!

Tekst: Øystein Johnsen

Aktuell konferanse

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta informasjon om våre konferanser med eiendomsrelaterte temaer.

    Til toppen