My project-1 (32)

Biljana Pehrsson: Optimist i tøft marked

Etter at Biljana Pehrsson i fjor overtok roret som administrerende direktør for den svenske delen av boligutviklerkjempen Nordr, har markedet blitt stadig mer urolig og utfordrende å navigere. Likevel ser hun lyst på fremtiden, og mener stø kurs er oppskriften for å komme seg trygt i havn også i år.

Nordrs konsernsjef Andreas Martinussen beskrev det som et kupp da de rekrutterte et av de mest respekterte navnene i bransjen, Biljana Pehrsson. Med solid erfaring fra eiendoms- og finansbransjen i Sverige, Norden og Europa, blant annet som konsernsjef i svenske Kungsleden, har Nordr sikret seg en av Sveriges fremste ledere.

 

Kjemp hardere

«Keep calm and carry on» skulle i 1939 motivere britene til å stå samlet, beholde roen og jobbe ufortrødent videre, til tross for den overhengende faren for krig og vanskelige tider. Og selv om omstendighetene i dag er langt mindre dramatiske, rommer ordene en filosofi som fortsatt er aktuell: Stå på, så går det bra til slutt. Og går det ikke bra, er det fordi det enda ikke er slutt. «Alle må kjempe litt hardere og tilby det lille ekstra for å selge nå», sier Biljana, som kommer til Eiendomsdagene på Norefjell i januar for å dele sine tanker om hvordan man fortsatt kan skape vekst i tøffe tider. 2022 har vist at Nordr har manøvrert godt gjennom et urolig marked. «En solid strategi viser at det er mulig å lykkes», sier Biljana.

 

Krise?

For eiendomsbransjen står utfordringene i kø med inflasjon, stigende energi- og materialpriser, renteøkninger og påfølgende usikkerhet hos kjøperne. At det er full krise, vil ikke Biljana gå med på: «Den varslede krisen under coronapandemien uteble. Tvert imot hadde vi et sterkt marked, og vi så en prisstigning opp mot 20 %. Når boligutviklere nå rapporterer om 20-30 % lavere salg på nye prosjekter, må vi huske at dette er i forhold til svært høye nivåer, ikke normalårene vi hadde før korona-pandemien rammet verden. Dermed er fallhøyden lavere enn man først skulle tro», forklarer hun.

«I et tøffere marked er det enda viktigere å forstå hva kundene vil ha»
Biljana Pehrsson

 

Byene vokser

«Det fundamentale for oss i Nordr er at storbyene fortsatt har, og kommer til å ha, befolkningsvekst. Det er fortsatt et solid fundament for nye boliger», forteller Biljana. Det er et tydelig fokus på både høy kvalitet og god beliggenhet. «Vi ser at kundene går for gjennomtenkte konsepter. Dét kombinert med god beliggenhet selger fremdeles».

Nordr er Skandinavias tredje største boligutvikler med en omsetning på 5,4 milliarder kroner i fjor, og 17 000 boliger under utvikling i Sverige og Norge. Konsernet har 200 ansatte i begge land. Den svenske virksomheten står for nærmere to tredjedeler av omsetningen og selskapet har kontor i Stockholm, Gøteborg og Malmö i Sverige og Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger i Norge.

 

Eiendomsdagene er årets største og viktigste arena for eiendomsbransjen.

Gjennom 18 år har Eiendomsdagene samlet topplederne i eiendomsbransjen til en todagers konferanse som har utviklet seg til å bli den mest betydningsfulle nettverksarenaen i Norge. Den 19.-20. januar ønskes du velkommen til Norefjell Ski & Spa og to spennende dager i selskap med de mest innflytelsesrike beslutningstakerne i eiendomsbransjen.

Meld deg på her

Aktuell konferanse

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta informasjon om våre konferanser med eiendomsrelaterte temaer.

    Til toppen