DSC00767.JPG

Bildetekst:
JUBEL: Aspelin Ramm og Strawberry Brothers vant Cityprisen 2023 for deres Sommerro-prosjekt.

Sommerro vant Cityprisen

Vinneren for Cityprisen 2023 er klar.

Sommerro vant Cityprisen 2023

Aspelin Ramm og Strawberry Brothers stakk av med Cityprisen 2023 for sin utvikling av Sommerro i Sommerrogata 1.

Det var under den nasjonale Citykonferansen i Oslo torsdag 2. mars at bransjeforeningen Norsk Eiendom delte ut den årlige Cityprisen for 26. gang. Prisen skal gå til en eiendomsaktør som har strukket seg litt lengre for sitt nybygg eller rehabiliteringsprosjekt. Vinneren skal bidra til å utvikle bedre bygg, byer og tettsteder.

I år var det ifølge juryen et ekstra sterkt felt i konkurransen. De tre nominerte var Via (Aspelin Ramm og Storebrand Eiendom), Sommerro (Aspelin Ramm og Strawberry Brothers) og Tullinkvartalet (Entra).

Det var Sommerro som vant prisen.

– Det er utrolig glede at jobben bak anerkjennes. Som ny i rollen i Aspelin Ramm skal jeg ikke ta noe av æren her, men jeg kan da se ting utenfra og skryte av den fantastiske jobben som er blitt lagt ned i prosjektet. Dette er en lagseier innen ekstremvarianten av byutvikling. Det har vært stort spenn av vern og nytt og leiligheter og hotell. Boliger, restauranter, bank og byantikvar og byantikvar og byantikvar. Det 100 år bygget er oppdarert til 2023-standard og da kan det leve 100 år til, sier Ida Aall Gram, ny sjef i Aspelin Ramm.

Juryen begrunner prisen slik:

«Sommerro er et kompromissløst og generøst prosjekt, som løfter den historiske bygningen fram og inkluderer den på en god måte i nabolaget. Konsept og planløsning er komponert med stor bevissthet om å invitere inn, og prosjektet setter med dette en ny standard for hvordan et hotellbygg kan være, både for gjestene og byens befolkning. Prosjektet samspiller også godt med Solli Plass og tilfører nye kvaliteter i uteområdene.

Sommerro har gjort et stykke norsk kulturarv, både av arkitektur og integrerte kunstverk, til en attraksjon i seg selv gjennom kreativ tilnærming til en nyfortolkning av historien. Det lykkes svært godt med å gjøre det eksklusive tilgjengelig for alle, ivareta det eksisterende, samtidig som nye funksjoner er tilført. Eierne bak prosjektet har vist vilje til kvalitet, tar langsiktig eierskap til drift og forener globalt utsyn med lokal forankring».

Juryleder for Cityprisen er Netten Østberg (Asplan Viak). Med seg i juryen har hun Tone Tellevik Dahl (Norsk Eiendom), Anders Berggren (Malling), Maren Bjerkeng (Aspelin Ramm) og Kristian Ahlmark (Schmidt Hammer Lassen).

Aktuell konferanse

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta informasjon om våre konferanser med eiendomsrelaterte temaer.

    Til toppen