Ilija-Batljan.jpg

Bildetekst:
GIR IKKE OPP: Ilija Batljan er fortsatt sulten på Entra og melder seg på i kampen igjen.

SBB vil inn i Entra-kampen igjen

SBB er åpen for å øke budet på Entra hvis selskapet får tilgang på en detaljert Due Dilligence.

Det skriver det svenske eiendomsselskapet i en børsmelding onsdag. Sist uke hoppet SBB av kampen om Entra med begrunnelsen at selskapet ikke har fått tilgang på en skikkelig Due Dilligence (DD). Entra avviste kritikken i en egen børsmelding og slo fast at alle interessentene er blitt likebehandlet.

Nå hevder SBB at selskapet er blitt kontaktet av enkelte Entra-aksjonærer som ser verdi i det opprinnelige budet fra SBB og derfor støtter SBBs ønske om en fullstendig DD. SBB har derfor skrevet brev til styret i Entra med sine endelige og fokuserte DD-ønsker. Entra vil gå gjennom de reviderte verdsettelsene av Entras portefølje, leieinntektene, signifikante leieavtaler og signifikante byggeavtaler. SBB uttaler videre at deres funn i DD kan gi grunnlag for et høyere bud på Entra.

SBB anbefaler samtidig alle Entra-aksjonærene om å ikke gjøre noe med deres aksjer inntil ting er mer avklart. Samtidig skriver SBB at det ikke er sikkert at Entra vil gi SBB den tilgangen selskapet ønsker for sin DD. Det kan igjen gjøre at SBB ikke kan gå videre med tilbudet eller et forbedret tilbud.

SBBs opprinnelige bud på Entra var på 164,5 kroner, med oppgjør i 115 kroner i kontanter og 49,50 kroner i aksjer i SBB. Siden har Castellum kommet på banen med et høyere bud, men med en mye større andel av budet gjort opp i Castellum-aksjer. Castellums bud verdsatte Entra-aksjen til drøye 170 kroner på budtidspunktet. Entra-aksjonærene kan velge mellom 25,68 kroner i kontanter og oppgjør i 13 Castellum-aksjer per 20. Entra-aksje eller så mange Castellum-aksjer som mulig og så lite kontanter som mulig. Også Balder er med i kampen, etter å ha kjøpt seg over 10 prosent i Entra.

Aktuell konferanse

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta informasjon om våre konferanser med eiendomsrelaterte temaer.

    Til toppen