Mikael Genberg 2170 - Bilde Petteri Mustonen - (Arkiv - Talerforum)

Bildetekst:
Foto: Petteri Mustonen

Så var det den om svensken som ville bygge hus på månen..

Dette høres kanskje ut som begynnelsen på en svenskevits, men kunstneren, gründeren og innovatøren Mikael Genberg tok idéen sin om å bygge en «svensk stuga» på månen med til NASA i fullt alvor. Med en estimert prislapp på 400 millioner svenske kroner.

«Det er mange gode teknologiske og industrielle argumenter for en svensk måneferd, men det er det ulogiske ved dette, galskapen ved det, som gjør at jeg synes det er verdt å gjennomføre.» Mikael Genberg

Idéen fikk Genberg for 20 år siden, og siden har en rekke personer i svensk romfartsindustri blitt engasjert i prosjektet, blant annet forskere ved Universitetet i Uppsala. Romfartsindustrien har også sett muligheter i prosjektet.

«Kunsten er ikke å dra til månen. Det er blitt gjort før. Kunsten er å gjøre det billig nok.»

Fredrik von Scheele, sjef for utvikling av romfartsprosjekter i det statlige svenske selskapet Rymdbolaget.

 

Mikael Genberg møter du på Boligdagene 2020, der han kommer for å fortelle om sitt store prosjekt. Ikke gå glipp av dette morsomme foredraget om kreativitet, mot og lidenskap – og om hvordan ekstraordinære idéer kan inspirere deg til å tenke større i din egen arbeidshverdag.

 

Boligdagene 2020 arrangeres på Strømstad Spa, 23-24 april. Boligprosjekter tilpasset morgendagens urbane kjøpere, og utfordringer knyttet til fortetting av byene våre, er blant temaene som får ekstra oppmerksomhet på årets konferanse.

Grip muligheten til å holde deg oppdatert og orientert i eget fagfelt, samtidig som du utveksler idéer og erfaringer med kolleger på tvers av eiendomsbransjen.

 

Aktuell konferanse

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta informasjon om våre konferanser med eiendomsrelaterte temaer.

    Til toppen