Eiendomsutviklingsdagene 2022
I årene fremover skal en stor del av bygningsmassen i norske byer bygges om og rehabiliteres. Samtidig skal flere byområder revitaliseres og utvikles. Hva kan vi lære av de som har forvandlet gamle bygg til nye, attraktive eiendommer og lønnsomme konsepter?
Under Eiendomsutviklingsdagene vil vi vise en rekke konkrete eksempler på vellykkede prosjekter. Norske og internasjonale aktører vil diskutere hvordan du analyserer risiko og gevinst, løser utfordringer og bruker arkitektoniske løsninger for å utvikle attraktive prosjekter.
Konferansen gir deg kunnskap innen regelverk, offentlige krav, muligheter og fallgruver når det gjelder å blåse nytt liv i forfalne eiendommer. Du vil også få rikelig med inspirasjon, kunnskap og nye ideer til konsept, redesign og transformasjon.
Mellom foredragene vil Dag Henden Torsteinsen fra Grette og Henning Sunde fra Rodeo Arkitekter lede en Q&A der vi sammen kan diskutere og utdype temaene som tas opp. Her det blir garantert høyt tempo, prosjekter belyst fra ulike perspektiver og fokus på praktiske eksempler.
Velkommen til en annerledes konferanse!
Eiendomsutviklingsdagene avholdes for 13 år på rad.
Program
-
11:00 – 12:00
Velkomst og registrering
-
12:00 – 13:00
Lunsj
-
13:00 – 13:10
-
13:10 – 13:30
Turbulent marked - nye muligheter?
Den urolige økonomiske situasjonen gjør at bygg- og eiendomsbransjen står overfor komplekse utfordringer, og mange er naturligvis bekymret. Møt direktøren som mener dette er tiden for å finne nye løsninger og måter å samarbeide på.
Mathis Grimstad -
13:30 – 13:55
Energikrisen og bygg- og eiendomsbransjen
Bygg- og eiendomsbransjen er svært kraftkrevende, og de høye energiprisene påvirker hele verdikjeden. Hva skjer i det europeiske energimarkedet, og hvordan vil den pågående energikrisen påvirke energiomleggingen i bygg- og eiendomssektoren?
Jon Ødegård Hansen -
13:55 – 14:15
Transformasjon - muligheter og utfordringer
Transformasjonsprosjekter av eksisterende og historiske bygninger byr på muligheter til å skape enestående prosjekter som revitaliserer og oppgraderer byene våre. Gjort riktig, kan arbeidet resultere i unike bygg og bykvartaler med detaljer og spennende løsninger man ellers ikke får realisert. Rehabilitering er komplekst og byr også på utfordringer med å tilfredsstille samtidens krav til bygg. Hvordan kan teknologi, nært samarbeid med oppdragsgivere og myndigheter bidra til å forløse et potensiale, og skape moderne og attraktive eiendommer?
Herman Hagelsteen -
14:15 – 14:25
Q&A
Vi utdyper foregående foredrag.
-
14:25 – 14:55
Pause og mingling
-
14:55 – 15:15
Kongensgate skole i Kristiansand – få myndigheter på laget!
Kongensgate skole – eller «Kongens» som den heter på folkemunne, har en helt spesiell plass i hjertene til generasjoner av kristiansandere. Etter år med forfall er «Kongens» nå fullstendig rehabilitert, og har fått tilbake sin flotte fasade. Sammen med et fire-etasjers nybygg i skolegården har prosjektet skapt 83 nye leiligheter for studenter og annen ungdom, komplett med restaurant i gymsalen! Hør hvorfor samarbeidet mellom myndigheter, arkitekter og utbyggere gjør at prosjektet trekkes frem som et eksempel til etterfølgelse.
Fredrik Jacobsen -
15:15 – 15:25
Q&A
Vi diskuterer og utdyper foregående foredrag.
-
15:25 – 15:45
Oslo Horisont - gjenbruk og villmark i storskala
KLPs nye høyhus ved Oslo S hadde allerede vært på høring og begynte å se konturen av Rådhuset. Men så snudde de og hele prosjektet ble tegnet om slik at Postens gamle brevseter blir bevart og transformert. Nå skal prosjektet ut på ny høring og vil bli et av Norges største gjenbruksprosjekter med et stykke villmark på taket. Hør historien og siste nytt om det som fremdeles kan bli Oslo høyeste bygg.
Henning Sunde -
15:45 – 15:55
Q&A
Vi diskuterer og utdyper historien bak Oslo Horisont.
-
15:55 – 16:25
Pause og mingling
-
16:25 – 16:55
London calling
Foster+Partners er det største arkitektfirmaet i Storbritannia med over 1500 ansatte fordelt på 13 studioer over hele verden. Til Eiendomsutviklingsdagene har de med seg tre inspirerende prosjekter:
Björn Andersson
Slussen i Stockholm, et av de viktigste og mer trafikkerte knutepunktene for alle transportformer, skal rives og bygges om for å bli et tryggere og mer attraktivt oppholdssted. Prosjektet inkluderer bygging av en ny sentralstasjon, nye bruer og regenerasjon av sentrum, med stort fokus på bærekraft og gjenbruk.
Londons historiske 1 St. James’s Square ble nylig solgt til investorer fra Hong Kong. Nå skal bygget fornyes og transformeres. Vi får en unik titt inn i prosessen og planene videre.
Colechurch House ved London Bridge skal transformeres til å bli et nullutslippshus. Hør hvordan prosjektet som ble til, og hvordan Londons innbyggere ble involvert. -
16:55 – 17:15
De magiske møtestedene skapes i nært samarbeid med de beste gårdeierne
Transformasjon handler ikke bare om å puste nytt liv i et gammelt bygg, men også om å etablere et godt tilbud på gateplan. Nøkkelen til å skape begeistring, og destinasjoner med gode møteplasser, er identitet og sjel. Det mener gründer og konseptutvikler Runar Eggesvik som brenner for å skape levende kultur og møteplasser. I løpet av de neste månedene skal han åpne ti nye aktivitetsbaserte områdeutviklinger på Bryn, Økern, 3kt.no, Carl Berner og Midststuen.
Runar S. Eggesvik -
17:15 – 17:25
Oppsummering og avslutning Dag 1
-
19:30 – 20:00
Aperitiff
-
20:00 – 23:00
Middag
-
09:30 – 09:40
Velkommen til Eiendomsutviklingsdagene Dag 2
-
09:40 – 10:05
Linderudløkka – fra industri til gode hverdager
Stor-Oslo Eiendom skal utvikle området med det tidligere Siemens-hovedkontoret på Østre Aker vei. Ambisjonen er å utvikle 700-800 boliger, kontor, servering, trening, service og annen utadrettet virksomhet på tomten. Prosjektet har høye ambisjoner om å utvikle et fremtidsrettet prosjekt med fokus på bærekraft, miljø og teknologi. Hvordan vil de skape et sted som er relevant for eksisterende og nye innbyggere, og som er attraktivt for boligkjøpere, næringsdrivende og ansatte?
Marit Jensen, Richard Zagar -
10:05 – 10:25
Unikt samarbeid på Strømsø Torg
Tre lokale eiendomsaktører i Drammen hadde en drøm om å skape et pulserende sentrum i Drammen, og bestemte seg for å gjøre felles sak. Et bygg, Strømsø Torg 4, er allerede totalt rehabilitert og bygget om til åtte kontoretasjer med serveringsted på gateplan; Drammen Street Food. Vi skal få et nærmere innblikk i samarbeidet og hvilke planer de har videre for torget.
Amund Drønen Ringdal -
10:25 – 10:35
Q&A
Vi diskuterer og utdyper hvordan samarbeidet i Drammen ga nye muligheter.
-
10:35 – 11:00
Fra storsenter til «Skofabrikken"
Med Halden Kommunale Pensjonskasse´s (KHP) kjøp av tidligere Halden Storsenter fra Citycon, startet en spennende transformasjon. Prosjektet har vært en viktig del av Halden kommunes satsing for å gjøre denne delen av sentrum mer levende og attraktivt, mens HKP har fått en god avkastning og skapt eiendomsverdier. Bygget i Os allé 3, som nå har fått navn «Skofabrikken», er nå fullstendig transformert. Det er bygget tre kinosaler for Nordisk Film, nytt bibliotek på 2500 kvm, nye kontorer for familiens hus, cafe, ungdomsklubb, og mm. Vi presenterer denne omfattende transformasjonsprosessen med fokus på miljø og gjenbruk, bærekraft, tekniske løsninger og ikke minst kommersiell verdiskapning.
Bendik Skaslien -
11:00 – 11:30
Pause og mingling
-
11:30 – 12:05
Britannia - et hotel I særklasse
Omfattende prosess
Arne Opsal, Ida Dønheim
Rehabiliteringsprosessen av Britannia Hotel i Trondheim har vært komplisert og krevende. Arbeidet har tatt nesten tre år, med en prislapp på 1,2 milliarder kroner. Vi ser nærmere på dialogen med myndigheter, miljøkrav, tekniske utfordringer og løsninger, risikovurdering, kostnadsbilde og andre utfordringer underveis.
Destinasjon Britannia
Britannia Hotel har lenge vært et ikonisk hotell, men etter rehabiliteringen har det blitt en turistmagnet og et viktig symbol for byen. Hvor viktig er god arkitektur og et helhetlig interiør når man vil skape opplevelser, og hvilke tjenester og aktiviteter er viktige og trendy nå? Hvilken betydning og verdiskapning har dette prestisjeprosjektet for byen som helhet? -
12:05 – 12:15
Q&A
Vi diskuterer og utdyper betydningen Hotel Britannia har fått for Trondheim.
-
12:15 – 12:40
Flokehyttene – spektakulær arkitektur i havgapet
Flokehyttene består av fem hytter ytterst på odden Ryvarden i Sveio. Det var herfra Floke Vilgerdsson, i år 868, seilte ut som en av de første for å bosette seg på en navnløs øy, som han ga navnet Island. Hør om hvordan arkitektene skapte et bærekraftig suksessprosjekt, til tross for krav om her skulle det ikke sprenges, fylles, grøftes eller planeres.
Pål Reksten -
12:40 – 12:50
Oppsummering og avslutning Eiendomsutviklingsdagene 2022 med lunsj