Bildetekst:
KANDIDATER: Telegrafen (nederst), Harbitz Torg (øverst til venstre) og Ticonbygget kan vinne Cityprisen.

Eiendomsprosjekter kjemper om prestisjepris

Kandidatene til Cityprisen er klare.

Det er på den årlige eiendomskonferansen Citykonferansen at Norsk Eiendom deler ut Cityprisen. Årets pris er den 24. i rekken, og prisen skal gå til en eiendomsaktør som har strukket seg litt lengre for sitt nybygg eller rehabiliteringsprosjekt. Vinneren skal bidra til å utvikle bedre bygg, byer og tettsteder.

– De tre nominerte prosjektene er gode eksempler på hvordan bransjen tar ansvar og strekker seg for å utvikle gode samfunn. Miljø, menneske og merverdi er tre sentrale elementer vi har sett etter, sier adm.dir i Norsk Eiendom, Tone Tellevik Dahl.

De tre finalistene til Cityprisen 2021 er Harbitz torg på Skøyen i Oslo, Ticonbygget på Strømsø torg i Drammen og Telegrafen i Kvadraturen i Oslo. Det er en jury bestående av juryleder Netten Østberg (Asplan Viak), Tone Tellevik Dahl (Norsk Eiendom), Anders Berggren (Malling), Maren Bjerkeng (Aspelin Ramm) og Andreas Vaa Bermann (Plan- og bygningsetaten i Oslo) som skal kåre vinneren av Cityprisen.

Citykonferansen 2021 arrangeres på The Hub i Oslo den 22. juni.

Harbitz torg, Skøyen Oslo

«Møller eiendom omtaler prosjektet som sin «svenneprøve» for deres retningsskifte mot område- og byutviklingsprosjekter. Harbitz torg inneholder en vid mix av funksjoner og undersøker nye modeller for deling og samspill mellom beboere, gjester og nabolag», skriver juryen om kandidaten.

Harbitz Torg, Møller Eiendom.

Ticonbygget, Strømsø torg Drammen

«Som eiere av et utdatert kontorbygg valgte Ticon Eiendom å gjøre et løft for å møte fremtidens krav fra leietakere og samfunn. Gjennom industrielt pågangsmot utviklet prosjektet nye bærekraftige løsninger for rehabilitering av et bevaringsverdig 60-talls kontorbygg», skriver juryen.

Ticonbygget, Ticon Eiendom.

Telegrafen, Kvadraturen Oslo

«Malling, Tristan og Vedal har transformert Telegrafen fra en lukket festning til en åpen møteplass i kvadraturen. Prosjektet demonstrerer nyskapende løsninger på vern og logistikk og ønsker med sine kontorer og restauranter å bidra til vitalisering av Kvadraturen», er omtalen Telegrafen får.

Telegrafen, Malling, Tristan og Vedal.

Her er kriteriene for Cityprisen:

· Prosjektet skal i sin utforming og gjennom sitt innhold vise at det har tilført området og allmennheten en verdi

· Prosjektet skal i sin utforming vise at den menneskelige dimensjon er godt ivaretatt og at det på en positiv måte fremstår som del av et større hele både funksjonelt og estetisk

· Prosjektet skal være miljø- og klimaeffektivt og det skal premieres der det kan sannsynliggjøres at reelt energiforbruk er i samsvar med beregnet energiforbruk. Til hjelp for vurderingen av prosjektets miljømessige yteevne, kan juryen også støtte seg til kriteriene i BREEAM-NOR

· Prosjektet skal kunne vise til en sunn økonomi for eier

· Det kan premieres for arkitektoniske grep og detaljer som antas å fremstå bærekraftige over tid

· Det kan premieres for dokumentert brukertilfredshet

· Det kan premieres for universell utforming der funksjonelle og kreative løsninger er tatt i bruk.

Aktuell konferanse

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta informasjon om våre konferanser med eiendomsrelaterte temaer.

    Til toppen