Content Connect

De vil transformere eiendomsbransjen

Gjennom innovative on-demand-løsninger får kunder verden over enkelt tilgang til tjenester og varer. Nytenkende entreprenører med forkjærlighet for app-teknologi har tidligere gitt oss suksesser som Uber, Airbnb, Netflix og Spotify. Denne måten å tenke og skape på øker stadig i omfang, og gjør nå også sitt inntog i eiendomsbransjen her hjemme. Så: hvordan kan man bruke on-demand og app-teknologi til å forenkle prosesser og øke fortjenesten? På den digitale konferansen Connect: Trender som endrer eiendomsbransjen for godt 8. september møter du tre gründere som forteller om sine spennende prosjekter.

Siw-Cathrine Braa flyttet for to år siden fra hjemstedet Bodø til Oslo sammen med teamet sitt for å utvikle treningssenter-appen Combine, som nylig ble kjøpt opp av svenske Bruce. Gjennom Combine kan man få tilgang til mange treningssentre og aktiviteter i samme medlemskap. Yoga her, cross-fit der, eller squash på andre siden av byen. Alt via en app på telefonen. – Vi ønsker å støtte opp om treningssentrene, og løfte fram det som allerede finnes, forklarer Siw-Cathrine, og legger til: – Hvis man går lei, kan man alltid prøve noe nytt. Det skal mye til for å miste treningsmotivasjonen i Bruce.

Siw-Cathrine tror at markedets behov har flyttet seg mer over på det digitale fordi det er enklere for forbrukeren: – Mange av oss har en mobiltelefon, og den er alltid tilgjengelig. Flere og flere går over til å ha en app, og man har behov for at det skal være så enkelt som mulig. Det vi gjør er jo bare et svar på dagens digitale verden, forklarer hun.

Wasim Rashid har mangeårig bakgrunn fra Schibsted, blant annet med å bygge opp SPiD – en løsning for digital identitet. I tillegg har han jobbet i Telia og DnB, før han ble hentet inn av R8 Property. Sammen med et team bygger han nå opp Orbit, som er den eneste i sin klasse her til lands. – Vi setter brukeren i næringsbygget i fokus, forklarer Wasim. Orbit er en tjeneste hvor man kan velge næringslokaler etter behov. – Om man trenger et workshop-rom eller et team-rom for noen timer, for eksempel, så kan man booke det enkelt gjennom Orbit. Det kan man også om man trenger et næringslokale for et halvt år. Etterhvert kan man også booke et sted å ta en lunsj eller en kopp kaffe, forteller en engasjert Wasim.

Orbit skal utvikle seg i takt med brukerens behov. Det vil komme blant annet fysisk og digitalt adgangskort med betalingsfunksjon, og selvsagt en app. – Jeg tror markedet vil vokse mye mer enn det man har sett til nå. Vi lanserer 30. oktober, og da er Orbit i sin første og enkleste drakt. Den drakta vil få flere farger etterhvert, lover Wasim.

Gründere med evnen til å tenke nytt, er en viktig del av det å dra bransjen videre. Piotr Kolacz fikk inspirasjon til å starte sitt konsept, Spacespot, da han begynte å jobbe med teknologi og innovasjon i CBRE for tre år siden. Med seg i bagasjen har han blant annet en utdannelse som siviløkonom med spesialisering i finans fra NHH, samt musikkproduksjon (før heltid, nå deltid) for Sony Music i Sverige. Spacespot ble lansert den 10. august og kan sies å være en Airbnb for næringslokaler og kontorplasser: – Gjennom Spacespot ønsker vi å gjøre det enklere for utleiere og leietakere av kontorplasser å gjennomføre fleksible transaksjoner, forklarer Piotr.

Meningen med Spacespot er å være et direkte og digitalt bindeledd mellom utleier og leietaker, og å bli guidet gjennom hele prosessen. Slik kan de også være en god inngang til leiemarkedet for de som aldri har leid før. Piotr mener at digitaliseringen av markedet gjør det lettere for utleierne å synliggjøre ulike typer fordeler med deres produkt. – Folk har blitt vant til å agere i sømløse plattformer, lete etter enkle løsninger og finne det som passer dem. Det muliggjøres av de digitale flatene, forteller Piotr.

De tre er nokså samstemte når det blir spørsmål om tips til kommende eller erfarne gründere som ruger på en god idé til eiendomsbransjen:
Bruk tid på samarbeid med andre om idéen din, la den utfordres og diskuter den med andre, og hopp så i det!

Både Piotr, Wasim og Siw-Cathrine forteller mer på den digitale konferansen Connect: Trender som endrer eiendomsbransjen for godt, som holdes den 8. september.
Har du ikke meldt deg på? Gjør det her.

Aktuell konferanse

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta informasjon om våre konferanser med eiendomsrelaterte temaer.

    Til toppen