Henning

Bildetekst:
Foto: Eiendom Norge

Boligutviklingen i Bergensområdet – hva nå?

«I utgangspunktet ser vi at Bergensområdet er et marked i god balanse, med en tilbudsside som fungerer. Historisk har det vært en flat eller moderat prisøkning som gir en stor grad av trygghet. Dette har gjort at flere av de mer forsiktige har våget seg ut på markedet, som igjen har gitt rekordstor omsetning. Det som blir spennende fremover er å se på boligsammensetningen – om det er match mellom det som bygges og etterspørselen i markedet.»

Dette forteller Henning Lauridsen, mannen som fra årsskiftet overtok direktørstolen i Eiendom Norge. Lauridsen møter du på Citykonferansen Bergen, som arrangeres 28. mai av Estate Kunnskap i samarbeid med Norsk Eiendom. Han tror heller ikke boligmarkedet vil forbli uberørt av Corona-viruset som akkurat nå sprer usikkerhet i mange bransjer:

«Det eneste som er sikkert er at Corona kommer å påvirke markedet, men det er for tidlig å si noe om rekkevidden av dette enda. Foreløpige tall fra meglerforetakene viser ingen tegn til endring i interesse, visninger og budrunder. Mye kan derimot ha skjedd når vi skriver mai.»

Henning Lauridsen er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, og har bred erfaring fra eiendomssektoren gjennom mange år i ulike faglige- og lederstillinger i NBBL Norske Boligbyggelags Landsforbund. Lauridsen overtok som sjef i Eiendom Norge etter Christian Vammervold Dreyer, som i dag er direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Fredensborg as.

Eiendom Norge, tidligere Eiendomsmeglerforetakenes Forening, er en bransjeorganisasjon for eiendomsmeglingsforetak i Norge, og representerer nær 5000 ansatte. Dette inkluderer meglere, advokater, ledelse og administrativt ansatte som oppgjørspersonell og medhjelpere. Medlemsbedriftene sto samlet i fjor for ca. 98% av alle boligtransaksjoner i Norge.

Citykonferansen Bergen er etter fire år godt etablert i Vestlandets hovedstad, og samler eiendomsaktører fra hele regionen til en fagdag der vi fokuserer på bærekraftig by- og stedsutvikling. Komplett program finner du her. I år arrangeres konferansen 28. mai på Radisson Blu Royal Hotel, Bryggen. Hold av dagen, og meld deg på allerede nå!

Aktuell konferanse

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta informasjon om våre konferanser med eiendomsrelaterte temaer.

    Til toppen