Ansetter med tanke på samfunnsansvar

Aspelin Ramm har ansatt sosiolog og tidligere partner i Rodeo arkitekter AS Kenneth Dahlgren som sjef for byutvikling og samfunn.

De syv seneste årene har Kenneth Dahlgren arbeidet som faglig leder for samfunnsvitenskap i Rodeo arkitekter, der han også har vært partner. Han har jobbet tverrfaglig med arkitektur og byutvikling, med særlig ansvar for kunnskapsgrunnlaget som realiserer prosjekter – datainnsamling, stedsanalyser og prosessledelse.

Kenneth Dahlgren skal styrke Aspelin Ramms kompetanse på sosial og samfunnsmessig forståelse i akkvisisjon og konseptutvikling og i medvirknings- og reguleringsprosesser.

– Vi ser virkelig frem til å få Kenneth som en del av teamet på utvikling. Han har en unik kompetanse, og har markert seg med et sterkt engasjement og forståelse for moderne by- og eiendomsutvikling. Samfunnsvitenskapelige perspektiver blir stadig viktigere som integrert del av prosjektene som bygger byene våre, både hver for seg og i sin helhet. De sosiale aspektene i byutviklingen er viktig for vår videre utvikling og satsing, og ansettelsen av Kenneth er en del av dette, sier Maren Bjerkeng, direktør for Utvikling i Aspelin Ramm.

Blant selskapets mange prosjekter som Dahlgren skal bidra til, er Landbrukskvartalet, Kjeller flyplass, Sommerro og Parkveien.

– Det har vært både en glede og et privilegium å ha vært med på å bygge opp Rodeo arkitekter som et av Norges mest innovative arkitektfaglige kontorer. Derfor er det selvsagt ikke med lett hjerte jeg forlater Rodeo. Men stillingen hos Aspelin Ramm gir meg en utrolig spennende mulighet til å jobbe med byutvikling fra et nytt perspektiv som utvikler. Aspelin Ramm har en rekke imponerende prosjekter å vise til, og uttrykker en oppriktig interesse for å bygge byene våre bedre. og det ønsker jeg å være en bidragsyter inn i, med en litt utradisjonell kompetanse, sier Dahlgren.

– Vi i Rodeo synes selvsagt det er leit å miste Kenneth. Samtidig leser vi dette som en stor anerkjennelse av det tankegodset vi har brakt på banen i de senere årene når det gjelder arkitektur og helhetlig byutvikling. Vi har sammen åpnet opp fagfeltet, gjort det bredere og inkluderende for andre fagdisipliner. Det at Aspelin Ramm ansetter en sosiolog i stillingen som Sjef for byutvikling og samfunn bekrefter dette, og er en viktig anerkjennelse for de viktige spørsmålene vår tids byutvikling står overfor, sier Henning Sunde, founding partner i Rodeo arkitekter.

Aktuell konferanse

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta informasjon om våre konferanser med eiendomsrelaterte temaer.

    Til toppen