Bildetekst:
Robert Skramstad, daglig leder i Malling & Co Technology AS

Hva har bygget gjort for deg i det siste?

«Alt for lenge har teknisk eiendomsforvaltning vært en reaktiv øvelse. Leietakerne oppdager en feil eller mangel, rapporterer den, og gårdeier utbedrer feilen – med tid og stunder. Men se for deg at feilen er en ødelagt heis; hvor mye penger går tapt i et bygg med, la oss si, 1000 arbeidstakere som blir langt mindre effektive? Tid er penger!»

Robert Skramstad, daglig leder i Malling & Co Technology AS, blir fort engasjert når han får snakke om teknisk forvaltning. Du møter ham på konferansen Eiendomsforvaltning 2020 15.oktober på Grand Hotel i Oslo. Årets konferanse vil blant annet se på hvordan bruk av ny teknologi gir en smart og effektiv eiendomsforvaltning, som både reduserer kostnader og skaper merverdi for gårdeiere og leietakere. Meld deg på konferansen her.

Skramstad har bakgrunn som ingeniør innen subsea-installasjoner, og er for tiden ansvarlig for optimalisering av tekniske installasjoner som bygningsautomatisering og sensorteknologi innen næringseiendom, med særlig fokus på PropTech. Han mener det gjelder å være proaktiv – det vil si å oppdage og helst utbedre feilene før de oppstår, og kunne behovsstyre service og vedlikehold.

Men den nye teknologien handler slett ikke bare om feilsøking, forteller han:

«Det handler om den totale brukeropplevelsen. Tenk deg at møterommet selv regulerer luft- og lysforhold selv etter været utendørs, tid på døgnet og antall møtedeltakere. Du bestiller kaffe og overtidsmat på bygningens egen app, som også kan fortelle deg om det er ledig parkering utenfor. Og dette er bare starten.»

På Eiendomsforvaltning 2020 vil Skramstad utdype hvordan man kan benytte ny teknologi til å skape en mer fremtidsrettet eiendomsforvaltning, hvilke typer ny teknologi som finnes der ute, og hvordan en blanding av hard og myk forvaltningsteknologi skaper mer attraktive bygg og eiendommer:

«Gårdeierne ønsker store, trygge leietakere. Det betyr store, solide firmaer. Disse firmaene ser etter den best kvalifiserte arbeidskraften. Dette er mennesker som kommer med helt nye ønsker og krav, ikke bare til firmaet de jobber for, men også bygget de holder til i.»

Eiendomsbransjen, som resten av samfunnet, har hatt et tøft år med tanke på koronasituasjonen.

Strengere krav til rengjøring og ansvarlige rutiner har påvirket alle som forvalter eiendommer.

Men det kan også bety tap av inntekter på grunn av ledige og ubrukte lokaler.

«Etter korona har folk blitt godt vant til å jobbe hjemmefra. Hvis de skal ta turen inn på kontoret må arbeidsstedet faktisk kunne tilby noe som gjør det verdt turen. Der kommer den nye teknologien inn.»

Robert Skramstad, Malling & Co Technology AS

Har du ikke meldt deg på konferansen Eiendomsforvaltning 2020? Registrer deg her.

Digital billett

Nå tilbyr vi også digitale billetter til våre kommende dagskonferanser til redusert pris. Velg mellom ordinær billett og digital billett ved bestilling. Digital konferanse vil bli tilgjengelig to virkedager etter den fysisk avholdte konferansen.

Aktuell konferanse

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta informasjon om våre konferanser med eiendomsrelaterte temaer.

    Til toppen