DSC05027.JPG

Bildetekst:
VANT CITYPRISEN: Schage Eiendom og Stortorvet 7.

Stortorvet 7 vant Cityprisen

Vinneren for Cityprisen 2024 er klar.

Det var under den nasjonale Citykonferansen i Oslo torsdag 15. februar at bransjeforeningen Norsk Eiendom delte ut den årlige Cityprisen for 27. gang. Prisen skal gå til en eiendomsaktør som har strukket seg litt lengre for sitt nybygg eller rehabiliteringsprosjekt. Vinneren skal bidra til å utvikle bedre bygg, byer og tettsteder.

– Alle tre prosjektene er gode forbilder, men bare ett av dem kan vinne, sa juryleder Anders Berggren før han delte ut prisen til vinneren.

– Vinneren er ett av de største transformasjonsprosjektene i indre by i nyere tid. Vinneren av Cityprisen 2024 er Stortorvet 7 og Schage Eiendom, fortsatte Berggren.

De to andre nominerte til Cityprisen var Hamar-selskapet Vold Eiendommer, som står bak utviklingen av Victoriakvartalet og Matkvartalet og Höegh Eiendom, som har utviklet Verket i Moss.

– Vi har fått råd fra erfarne bransjefolk om å ikke skrive en tale, da det er knallhard konkurranse. Dette er en helt fantastisk heder og ære og tusen takk til juryen for nominasjon og pris. Den som har ledet dette prosjektet Vibeke Næss skal få takke laget vårt, sier Schage Eiendom-sjef Matilda Vinje.

– Vi har lagt ned blod og svette i det her i mange år. Jeg kan innrømme at det har vært noen tårer også, men mest glede. Da jeg så de andre finalistene i dag, så gikk håpet mitt litt ned, da det var veldig gode prosjekter. Vi hadde ikke fått til dette uten en samarbeidsvillig og løsningorientert entreprenør Vedal. Dark arkitekter har jobbet dag og natt og gjort en fantastisk jobb med dette utrolig komplekse prosjektet og Malling har hjulpet oss med å finne de riktige leietakerne. Vi har hatt med oss iArk og mange rådgivere i prosjektet, sier Vibeke Warløs Næss, utbyggingsdirektør i Schahe EIendom.

Juryen skrev følgende om prosjektet:

«Prosjektet består av en omfattende transformasjon av et helt kvartal med svært kompleks bygningsmasse, og kun 3.500 m2 nybygg. Likevel sikrer prosjektet en stor økning i antall arbeidsplasser i sentrum, noe som sikrer god grønn mobilitet til arbeidsplasser. Bilens plass i kjeller har også måttet vike for sykler og garderobefasiliteter.

Gjenbruk av fem historiske bygninger fra ulike tidsperioder og med varierende dekkehøyder har blitt koblet sammen med imponerende nøyaktighet og skreddersydde løsninger. Bygningsmassen er i seg selv labyrintisk, men gjennom et tydelig og stramt arkitektonisk grep sikrer man at byggene fremstår som en god helhet. Særlig atriet og trappen, som binder byggene sammen, bidrar til dette som et nytt og elegant arkitektonisk element. Samtidig bidrar en viss generalisering i utformingen av lokalene til å gjøre bygget mer robust og fleksibel. Det er en gjennomgående høy kvalitet i utførelse og materialbruk, og integrasjonen av historiske kvaliteter, som de historiske trapperommene, er spesielt vellykket.

Bygget oppleves som svært godt av brukerne, som demonstreres ved at det er svært liten bruk av hjemmekontor og et yrende liv i alle etasjer. Det er også lagt vekt på å tilgjengeliggjøre takarealene for publikum gjennom etablering av en takterrasse og restaurant.

Prosjektet er et eksempel på «sort belte» i eiendomstransformasjon, utført av et relativt lite eiendomsselskap, som likevel har hatt utholdenhet, mot og muskler til å gjennomføre et komplisert prosjekt med høy kvalitet».

Juryen består av juryleder Anders Berggren og jurymedlemmene Tone Tellevik Dahl (Norsk Eiendom), Maren Bjerkeng (Aspelin Ramm), Kristin Dale Selvig (Lillestrøm kommune) og Kristian Ahlmark (Schmidt Hammer Lassen).

Aktuell konferanse

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta informasjon om våre konferanser med eiendomsrelaterte temaer.

    Til toppen